Betalend parkeren in Maritiemwijk

woensdag 26 januari 2011
Terug naar overzicht

Betalend parkeren in Maritiemwijk

Vanaf half februari wordt het betalend parkeren in een tweede deel van de Maritiemwijk ingevoerd. Deze fase voert betalend parkeren in in de straten tussen de Ribaucourtstraat en de Havenlaan. De andere zones van de Maritiemwijk zullen tegen de zomer van 2011 aan de beurt komen.

Deze fase omvat dus de Ribaucourtstraat, Opzichtersstraat, Ulensstraat, Van Meyelstraat, Le Lorrainstraat, de Picardstraat en de Bouvierstraat. Jef Van Damme, schepen van mobiliteit in Molenbeek, is tevreden. “Deze groene zone kadert perfect in het parkeerbeleid dat ik voer. Ik wil dat inwoners van Molenbeek zo aangenaam mogelijk kunnen leven, en de zones van betalend parkeren zorgen ervoor dat mensen die niet in de buurt wonen, de plaatsen van de inwoners niet innemen.”

Er komen ook strikt gecontroleerde leveringszones voor een aantal grote handelszaken in de Ribaucourtstraat. Op dit moment zorgen die immers voor veel overlast door dubbelparkeren.

Eerder al werden de Karreveldwijk, het Gemeenteplein en haar Historisch Centrum, de Kerkhofwijk, de Leopold-II-laan en de Heyvaertwijk zones van betalend parkeren.

Op 8 februari om 19u houdt de dienst mobiliteit in haar kantoren (Opzichtersstraat 63-65) een infovergadering om er de vragen van inwoners van de Maritiemwijk te beantwoorden. Tijdens die infovergadering kunnen de mensen die daar recht op hebben, ook een (gratis) parkeerkaart aanvragen.