Drijvende bioscoop opnieuw uitgesteld

vrijdag 04 februari 2011
Terug naar overzicht

Drijvende bioscoop opnieuw uitgesteld

Eind 2006 zou hij er al zijn: de cinemaboot aan de Akenkaai in de Haven van Brussel. De deadline werd uiteindelijk verplaatst naar begin 2009. Maar vandaag ligt de 'Actor's Boat' er nog steeds niet. Brussels minister Brigitte Grouwels (CD&V) kondigde gisteren in de commissie Infrastructuur aan dat het project opnieuw uitgesteld wordt, dit keer met 2 jaar.

Grouwels zegt dat het nieuwe uitstel te wijten is aan problemen met de toekenning van subsidies door het uitblijven van een federale regering. Er waren volgens haar ook verschillende obstakels bij de verbouwing van de boot tot een echte cinemaboot. Brussels Parlementslid Jef Van Damme (sp.a) vindt het een spijtige zaak: “Het is een uniek project dat de kanaalzone mee kan opwaarderen. De kanaalzone kon een nieuwe aantrekkingspool krijgen. Hopelijk komt van uitstel geen afstel.”

De Actor's Boat is een initiatief van de eigenaar van de cinema’s Styx en Actor's Studio. In de drie zalen van de cinemaboot, goed voor 520 zitjes, zouden alternatieve films worden getoond. Zo hoopte de initiatiefnemer 150.000 bezoekers per jaar te trekken.

De Haven van Brussel heeft intussen beslist om de kade opnieuw vrij te stellen en er andere evenementenboten te laten aanmeren.