Heraanleg Ninoofsepoort: geef je mening

maandag 11 maart 2019
Terug naar overzicht

Heraanleg Ninoofsepoort: geef je mening

Vanaf 27 februari tot 29 april 2019 loopt er een openbaar onderzoek voor het project aan de ‘Ninoofsepoort’.

De openbare ruimten zulllen een herinrichting krijgen, er komen woningen bij, kortom… De Ninoofsepoort wordt een nieuw stadsdeel. Er is aan de Ninoofsepoort al heel wat werk verzet, maar alle plannen zijn nog niet rond. Tijdens het openbaar onderzoek over het ‘Richtplan van Aanleg’ krijgen bewoners en geïnteresseerden meer info over de plannen, maar ze kunnen ook opmerkingen of hun mening geven. 

Een plek voor iedereen

Wat mij betreft moet de heraanleg rekening houden met alle gebruikers, jong of oud, man of vrouw, eigenaar van een wagen of niet, een groot budget of niet... Iedereen.

Ik denk in de eerste plaats aan verkeersveiligheid: de zwakke weggebruiker verdient extra bescherming. Voor voetgangers en fietsers moet het een stuk veiliger worden aan de Ninoofsepoort. Dus is het belangrijk dat de plannenmakers ook luisteren naar die zwakke weggebruiker. Het park dat er komt, is een goede zaak. Deze buurt kan een aangenaam park goed gebruiken. Als mensen klein wonen, moeten ze naar buiten kunnen. Tot slot is de woningnood in Molenbeek erg hoog. Daarom moeten er ook woningen bijkomen, en vooral: betaalbare. Wie een dikke portemonnee heeft, vindt makkelijk een woonst. Maar ook wie met een klein budget moet rondkomen heeft recht op een fatsoenlijke woning. 

Geef je mening: off- of online 

Waar moet je zijn als je iets wil melden? Hoe geef je je opmerkingen door? Fysiek kun je in Molenbeek terecht bij bij de dienst stedenbouw in de Graaf van Vlaanderenstraat 20. Maar ook online is je mening welkom.

Als jij nog bedenkingen of suggesties hebt voor de heraanleg van de Ninoofsepoort, dan is het nu het moment.

Foto: simulatie park Ninoofsepoort  copyright Suède36/Baseland