Meld uw kind nu aan in de scho(o)l(en) van uw keuze

donderdag 03 februari 2011
Terug naar overzicht

Meld uw kind nu aan in de scho(o)l(en) van uw keuze

Sinds 1 februari kunnen de ouders van leerlingen in het basisonderwijs hun kind elektronisch aanmelden. Ze hebben daarvoor nog de hele maand februari de tijd via www.inschrijveninbrussel.be/basis. Het moment van aanmelden gedurende deze periode speelt geen rol.

Om de keuze voor een school voor hun kind te vergemakkelijken, loopt in Molenbeek nog tot eind deze maand voor deze ouders een kennismakingsproject van scholen in hun buurt, namelijk  "Samen naar school in de buurt"  (www.samennaarschool.be/indebuurt). Geïnteresseerde ouders kunnen een kijkje komen nemen in één van de 18 deelnemende buurtscholen en kunnen zo een weloverwogen keuze maken voor hun kind.

Dit succesvolle project is ontstaan op initiatief van Jef Van Damme, schepen van Nederlandstalige Aangelegenheden in Molenbeek, en heeft als doel ouders te laten kennismaken met scholen in de buurt die ze niet goed kennen. Bedoeling is om zoveel mogelijk kinderen naar school te laten gaan in hun buurt, zodat de sociale mix in de woonwijk en in de school min of meer dezelfde zijn. Schrijver Tom Naegels is alleszins overtuigd van de voordelen van een ‘natuurlijke' sociale mix en stuurde zijn zoon Eli naar een school in zijn buurt, een zogenaamde ‘concentratieschool'. Lees zijn ervaringen hier: tom_naegels_humo_1-2

Interesse in een rondleiding in één van de basisscholen die deelneemt aan het project "Samen naar school in de buurt"? Contacteer Jill Verhoeven - 02/412.08.41- schoolindebuurt@molenbeek.irisnet.be Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken  of de facebookgroep 'Samen naar school in Brussel' http://www.facebook.com/group.php?gid=190901081964.

Secundair onderwijs

Ouders van leerlingen die naar het secundair onderwijs gaan, kunnen hun kinderen sinds het begin van deze maand inschrijven door naar de school van hun keuze te gaan. De Brusselse secundaire scholen werken niet meer met een aanmeldingsprocedure. Principe is dus: wie eerst komt, is eerst ingeschreven. Voor een overzicht van de secundaire scholen in Brussel en de inschrijvingsdata: www.inschrijveninbrussel.be/secundair.