Samen naar School in de Buurt: openschooldagen van 13 tot 17 december!

woensdag 08 december 2010
Terug naar overzicht

Samen naar School in de Buurt: openschooldagen van 13 tot 17 december!

Op initiatief van de schepen voor Nederlandstalig onderwijs in Sint-Jans-Molenbeek, Jef Van Damme, organiseert men in het kader van het project 'Samen naar School in de Buurt' openschooldagen in de loop van 13 tot 17 december 2010. Alle 18 deelnemende scholen  zetten hun deuren open!  Inschrijven kan nog steeds!

De gemeente Molenbeek startte vorig jaar het project 'Samen naar school in de buurt' op. Dit project brengt ouders bij elkaar en laat hen samen scholen bezoeken. Zo merken ze dat ze niet de enigen zijn die een buurtschool overwegen en zien ze scholen die ze anders misschien niet zouden bezoeken.

Het doel van het project is om van concentratiescholen weer echt gemengde scholen te maken en om ook Nederlandstalige ouders er toe aan te zetten hun kind in een buurtschool in te schrijven.

Nederlandstalige ouders kunnen in de week van 13 tot 17 december 2010 kennismaken met scholen in de buurt die ze niet kennen (in Molenbeek, Koekelberg, Anderlecht of Laken). Jef Van Damme: "De openschooldagen worden georganiseerd, net om ouders aan te trekken om in groep in een buurtschool in te schrijven. Zo bekomen we opnieuw een sociale mix binnen de scholen, werken we de drempel weg door ouders met elkaar in contact te brengen en gaan de kinderen opnieuw naar een school in de buurt wat ook op mobiliteitsvlak een grote verbetering is."

Voor inschrijvingen voor de openschooldagen : contactpersoon Jill Verhoeven - projectmedewerker Samen naar School in de Buurt: 02/412.08.41

Voor meer informatie: lees ook deze brochures  flyer definitief 1 en  flyer definitief 2