Ultima Vez bouwt studio?s in Molenbeek

dinsdag 22 februari 2011
Terug naar overzicht

Ultima Vez bouwt studio?s in Molenbeek

Ultima Vez, de structuur en het gezelschap rond choreograaf Wim Vandekeybus, werkt al vele jaren vanuit gehuurde studio’s en kantoren in Brussel. Maar binnenkort verhuist het gezelschap naar een eigen locatie in de Zwarte Vijversstraat in Sint-Jans-Molenbeek.

Het gebouw biedt ruimte voor een grote en kleine studio, een werkplaats voor technische activiteiten, kantoorruimte, een keuken en ontvangstruimte, vergaderplekken en een grote opslagruimte voor de stockage van decors. De bedoeling is dat het een ‘open huis’ wordt, zowel voor de dansgemeenschap als voor de buurt.In januari 2011 startten de renovatie- en herinrichtingswerken aan het pand dat Ultima Vez kocht aan de Zwarte Vijversstraat 91 in Sint-Jans-Molenbeek. Over een jaar zal de volledige werking van Ultima Vez er gehuisvest zijn. 

Ultima Vez en Wim Vandekeybus willen van het gebouw een open huis maken, een gebouw dat gebruikt kan worden door de (Brusselse) dansgemeenschap, maar ook door de buurtbewoners. Deze nieuwe infrastructuur is er dus niet enkel voor de eigen activiteiten, maar ook voor de omgeving en haar noden. De ligging in een stadsdeel in volle ontwikkeling  biedt vele uitdagingen.

Ultima Vez bestaat sinds 1983. Eerst deed de organisatie voornamelijk productie, promotie en distributie van het werk van Wim Vandekeybus, maar later kwam er een andere kernactiviteit bij: de organisatie van educatieve activiteiten voor verschillende doelgroepen  (jongeren, amateurs, professionelen). Het concept ‘open huis’ past dus volledig in deze visie.