
Start-up van het jaar kweekt groentjes in kelder Belvue-site
De jonge start-up MicroFlavours maakt vanaf deze zomer gebruik van de grote ruimte onder de vroegere Belvue-brouwerij.
Soms moet er ‘out of the box’ gedacht worden om ruimtes van de gemeente optimaal te kunnen benutten. Zo wordt de kelder van de vroegere Belvue-brouwerij sinds kort gebruikt door de jonge start-up ‘MircoFlavours’. Ze zullen er kruiden en groentjes kweken voor Brusselse (top)restaurants.
Samenwerking met student start-up van het jaar
Ik ben zeer blij dat we de kelder ter beschikking kunnen stellen aan 2 jonge Brussellaars met een mooi project. Ze zijn er in korte tijd in geslaagd om sterkt te groeien en om een heel netwerk van restaurants te overtuigen van hun product. Hiervoor werden ze beloond met de prijs voor de beste student start-up van het jaar. Door het grote succes was hun huidige ruimte al snel te klein geworden. Een verhuis naar de Belvue-site is dus een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van de stadsboerderij.
Ecologisch en lokaal
Ik ben ervan overtuigd dat MicroFlavours veel potentieel heeft. Ze kennen Brussel door en door en doen alle leveringen met de elektrische fiets. Dit is niet alleen ecologisch, maar ook de snelste manier om bij de klanten te geraken. Door enkel in Brussel en de rand te leveren zorgen ze voor een korte keten en komen de producten super vers bij de restaurants terecht. Bovendien kunnen ze door hun verticale manier van groente kweken op een efficiënte en duurzame manier gebruik maken van de nieuwe ruimte.